Polen crud poliflor 200g

  • Disponibilitate: În Stoc
  • 25 Lei



Polen proaspăt poliflor 100% natural.

Polenul proaspăt este un aliment crud, viu, foarte complex. În această stare îşi păstrează cel mai bine calităţile nutriţionale şi textura sa plăcută. Dacă îl uscăm, mulţi din micronutrienții săi sensibili la căldură vor fi distruşi.

Procedeul nostru de conservare constă în congelarea polenului imediat după recoltarea sa.

Polenul este al doilea produs, din punct de vedere cantitativ, pe care albina îl produce. Pe parcursul unei zile, o familie de albine aduce polen de la mai multe flori, astfel că acesta este un polen poliflor. Acesta este şi motivul pentru care granulele colectate sunt foarte colorate, variind de la galben deschis la negru. Este interesant de ştiut că unei albine îi ia cam o lună să adune o linguriţă de polen.

Este considerat unul dintre cele mai complexe alimente din natură, conţinând aproape toţi nutrienţii de care are nevoie organismul uman:

- 26% zaharuri (în principal fructoză şi glucoză);

- 30% carbohidraţi digestibili;

- 24% proteine (incluzând 10% din aminoacizii esenţiali organismului uman);

- 5% grăsimi;

- 2% compuşi fenolici (inclusiv flavonoide);

- 1.6% minerale (calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, fier, cupru, zinc, seleniu, etc.);

- 0.7% vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B8, C, D, E şi acid folic).

Glucidele sunt un ingredient important al polenului. Glucidele din polen, al căror conţinut de glucoză şi fructoză este preponderent, sunt direct asimilabile, în afara procesului de digestie, deci fără intervenţia enzimatică obligatorie şi alt consum de energie.

În ce priveşte proteinele, granulele de polen conţin o cantitate mai mare decât carnea şi ouăle, iar mare parte din ele sunt sub formă de aminoacizi care se absorb fără efort direct de organism.

Beneficii:

- Reduce inflamaţiile.

- Acţionează ca un puternic antioxidant cu eficienţă în cancer, boli cardiovasculare, diabet şi hipertensiune.

- Protejează ficatul împotriva toxinelor.De asemenea, granulele de polen sunt benefice în tratarea bolilor de ficat.

- Prin proprietăţile sale antivirale şi antimicrobiene întăreşte sistemul imunitar.

- Studiile arată ca polenul are o valoare nutriţională ridicată şi este bun ca supliment alimentar. Cercetătorii sugerează că poate fi folositor copiilor care nu au poftă de mâncare precum şi persoanelor care sunt supuse stresului fizic sau mental. Creşte hemoglobina din sânge, ameliorând anemia.

- Combinaţia dintre polen şi miere îmbunătăţeşte stările neplăcute provocate de menopauză.

- Datorită excepţionalelor sale proprietăți nutriționale și tonice, acesta intensifică circulaţia cerebrală, îmbunătățind astfel capacitatea mentală și întărind sistemul nervos care poate fi slăbit de stres. Aceasta face ca polenul să fie un foarte eficient mijloc natural în combaterea stresului. Poate fi deosebit de util pentru persoanele lipsite de energie, în special pentru persoanele în vârstă.

- Deoarece polenul de albine este o sursă excelentă de multe vitamine şi minerale poate fi folosit în măşti cosmetice, având ca efect o piele mai tonifiată şi mai strălucitoare. Stimulează alimentarea cu sânge a tuturor celulelor pielii, prin aceasta reducând semnificativ aspectul ridurilor.

- Studiile au arătat că polenul ajută la refacerea fibrei musculare şi la recuperarea rapidă şi eficientă a persoanelor care au fost supuse unor restricţii alimentare severe (regimuri, diete, etc.).

- Prin compoziţia sa complexă, poate fi folosit în perioadele de post, înlocuind cu succes proteinele de origine animală.

Are proprietăți puternice antibacteriene, antifungice și antivirale care întăresc capilarele, reduc inflamația, stimulează sistemul imunitar și reduc nivelul colesterolului în mod natural.

Polenul este plin de enzime care favorizează buna funcţionare a tuturor proceselor din corpul uman.

Este extrem de benefic pentru inimă şi sistemul circulator.

Polenul ajută la reînnoirea celulelor în organismul uman, accelerează recuperarea după gripă, micşorează nervozitatea și măreşte rezistența fizică a organismului.

Lecitina din polen normalizează metabolizarea grăsimilor, ajutând astfel în reglarea greutăţii şi eliminarea celulitei.

Poate fi folosit în tratarea tiroidei, bolilor nervoase, colitelor, constipaţiei, anemiei şi multe altele, inclusiv dureri menstruale.

Practic, polenul conține tot ceea ce organismul are nevoie.

Polenul crud se păstrează într-un recipient de sticlă în congelator. Poate fi folosit foarte rapid după scoaterea lui de la rece, deoarece umiditatea sa scăzută face ca acesta să nu îngheţe.

Poate fi păstrat şi în miere, păstrându-şi proprietăţile intacte, mierea fiind un excepţional conservant natural. Ideal este să fie amestecat până la dizolvarea granulelor.

Deoarece în alimentaţia noastră se găsesc şi alte surse de aminoacizi, cantitatea de polen recomandată este:

-          20 g/zi pentru păstrarea sănătăţii unui adult care desfăşoară activitate fizică şi intelectuală intensă;

-          32g/zi pentru persoanele suferinde, obosite, astenice.

Pentru copii este necesar avizul medicului. Iată totuşi indicaţiile de orientare:

- De la 3 la 5 ani, 12 grame/zi;

- De la 6 la 12 ani, 16 grame/zi.

Există persoane care pot fi alergice la polen. Se recomandă efectuarea unui test prealabil, iar dacă apar efecte adverse (iritaţii, inflamaţii, mâncărimi, probleme respiratorii, etc.) nu se va face tratament cu polen.

Este contraindicat copiilor foarte mici.

Informațiile de pe site-ul www.miere-polen.ro au caracter informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau personalului medical de specialitate. De asemenea, este indicat să faceți un test de alergie înainte de a începe orice tratament naturist cu produse apicole.

Citeste tot..

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie