Tinctură de propolis, 30%, cu pulverizator, 30g

  • Disponibilitate: În Stoc
  • 20 LeiTinctură de propolis 30 %.

Propolisul este un produs al stupului, un amestec de răşini pe care albinele le colectează din mugurii copacilor, în mod deosebit de la plop, fag, brad, mesteacăn, frasin, prun, precum şi din alte plante, pe toată durata sezonului apicol activ. În stup, albinele îi adaugă enzime, ceară şi polen.

Aşadar, propolisul este un amestec din mai multe componente, în cantități variabile. În general, se consideră că acesta conține 50-60% rășini și balsamuri, 30-40% ceară, 5-10% polen, 8-10% uleiuri aromatice.

În stup, albinele folosesc propolisul ca element de construcţie pentru astuparea rosturilor, ca dezinfectant al întregului stup, inclusiv al celulelor în care regăsim puietul de albine, mierea, polenul şi păstura, prin toate acestea menţinând starea de sănătate a familiei de albine.

Propolisul e cel mai vechi antibiotic natural descoperit vreodată de om. Este un remediu natural antic care se utilizează cu succes şi astăzi pentru a trata o mare varietate de boli.

Propolisul poate fi utilizat și preventiv, deoarece administrarea regulată a acestuia stimulează mecanismele de apărare a organismului. Calităţile speciale ale propolisului constau în faptul că bacteriile nu sunt rezistente la acesta și că nu are efecte secundare nocive, adesea întâlnite în cazul medicamentelor tradiționale.

Cercetările moderne arată că propolisul conține substanțe bioactive bogate și unice, ceea ce îl face un produs util pentru sănătate.

Propolisul este recomandat pentru:

- cavitatea bucală: reduce inflamația mucoasei gurii și a gingiilor și ajută la durerea de dinți, carii și boala parodontală;

- afecţiuni respiratorii: amigdalite, faringite, laringite, gripă, sinuzită, rinită alergică, traheită, bronșită, astm bronșic, pneumonie cronică, tuberculoză pulmonară, otită;

- tulburări digestive: colită acută și cronică, gastrită și ulcere gastroduodenale, diaree, hepatită, diskinezie;

- tulburări urinare: infecții ale tractului urinar și ale vezicii urinare (cistite, uretrite, etc.), prostatită;

- tulburări tiroidiene;

- afecțiuni dermatologice: eczeme, furuncule, foliculite, arsuri, răni, herpes, seboree, acnee. Atenuează ridurile şi încetineşte procesul de îmbătrânire;

- oase și articulații: propolisul ameliorează durerea și ajută la reumatism și artrită;

- tulburări ginecologice: răni cervicale, leucoree, plăgi postoperatorii, vaginită, candidoză, infecții bacteriene mixte;

- tulburări circulatorii: arterioscleroză, fragilitate capilară, varice, hipertensiune;

- stimulează imunitatea;

- efect antitumoral (are capacitatea de a ajuta la prevenirea şi la tratarea cancerului);

- contribuie la scăderea şi la ţinerea sub control a glicemiei;

- asigură creșterea părului şi regenerarea acestuia.

Nu este recomandat ca tinctura de propolis să se pună în ceai, deoarece mirosul şi gustul ceaiului vor fi afectate, iar propolisul nu se va dizolva în acesta, ci se va depune pe pereţii cănii. Un mod eficient de utilizare este amestecul lui în miere sau picurarea tincturii pe o bucăţică de pâine. În cazul uzului extern, se aplică direct pe zonele afectate.

Există persoane care pot fi alergice la propolis. Se recomandă efectuarea unui test prealabil, iar dacă apar efecte adverse (iritaţii, inflamaţii, mâncărimi, probleme respiratorii, etc.) nu se va face tratament cu propolis.

Este contraindicat femeilor gravide şi copiilor foarte mici.

Informațiile de pe site-ul www.miere-polen.ro au caracter informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau personalului medical de specialitate. De asemenea, este indicat să faceți un test de alergie înainte de a începe orice tratament naturist cu produse apicole.

Citeste tot..

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie