Pachet cadou ursuleți cu miere 3

1 opinii / Spune-ţi opinia

Cadoul conține:
- 1 borcan ursuleț cu miere de mană, 380g
- 1 borcan ursuleț cu miere cremă polifloră, 380g
- 1 gentuță iută, decor albinuțe
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 93 LeiPachet cadou cu miere  de mană și miere cremă polifloră, direct de la producător, ambalate într-o gentuță iută cu decor albinuțe.

Mierea de mană este unul dintre cele mai spectaculoase sortimente de miere, fiind foarte apreciată pentru compoziția sa nutritivă și proprietățile sale deosebite.

Particularitatea sa este dată de faptul că nu este obţinută din nectarul florilor, ci din două tipuri de substanțe:

- o sevă (bogată în zaharuri şi minerale), care este secretată de plante pe frunze, în anumite condiţii de temperatură şi umiditate;

- o substanţă produsă de insecte (afide), în urma procesului de hrănire a acestora. Afidele înţeapă frunzele plantelor, sugând seva acestora în căutare de proteine. Odată ce primesc ceea ce au nevoie, ele secretă înapoi pe frunze substanţele de care nu au nevoie şi care sunt bogate în zaharuri şi minerale.

Albinele colectează aceste substanţe cărora le adaugă enzime şi le transformă astfel în ceea ce noi numim miere de mană.

Mierea de mană are culoare, gust şi miros specifice surselor din care a fost colectată. Ea este foarte uşor recunoscută după culoarea sa foarte intensă, în general brună cu nuanţe verzui, roşiatice sau chiar apropiate de negru. Această culoare închisă este un semn distinctiv al bogăției sale în antioxidanți, în special polifenoli, care contracarează radicalii liberi și îmbătrânirea celulară.

Mierea de mană este mai puțin predispusă la cristalizare decât mierea florală, datorită faptului că are niveluri mai scăzute de glucoză.

Dintre toate tipurile de miere, aceasta are cele mai multe săruri minerale și oligoelemente, printre care amintim: calciu, magneziu, mangan, sodiu, potasiu, cupru, crom și este o sursă excelentă de fier. De asemenea, are multe vitamine din grupa B și numeroşi aminoacizi esențiali, precum şi enzime.

Compoziţia sa complexă determină puterea mare de vindecare a mierii de mană.

Mierea de mană poate fi folosită cu succes în măști cosmetice, pentru a hrăni și reîmprospăta pielea feței. Conține aminoacizi valoroși, care ajută la îmbunătățirea stării membranei celulare, hrănesc celulele epiteliale și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Mierea de mană este recomandată în cazurile de anemie deoarece, prin conţinutul bogat în minerale şi în special în fier, stimulează producerea de globule roșii.

Este eficientă în cazuri de constipație. Componentele mierii de mană îmbunătăţesc peristaltismul intestinal și asigură un efect laxativ.

Ca și alte tipuri de miere, este un antibacterian puternic și este recomandat în special pentru ameliorarea răcelilor, durerilor din gât, a tusei și, în general, a bolilor care implică sistemul respirator.

Are şi o puternică acțiune antiseptică şi antibiotică. Se poate utiliza pe anumite tipuri de răni pentru a accelera cicatrizarea și procesul de vindecare.

Este o sursă de energie naturală, și prin conţinutul său foarte ridicat în minerale şi oligoelemente ajută la întărirea și susținerea sistemului imunitar.

Chiar și atunci când urmăm o dietă echilibrată, acest echilibru poate fi ușor deranjat de stres, de antibiotice sau de procesul natural de îmbătrânire. Prin compoziţia sa bogată în oligozaharide, mierea de mană are efecte probiotice, îmbunătăţind absorbţia nutrienţilor şi contribuind la reglarea florei intestinale.

Mierea de mană are atât o acțiune gastroprotectoare cât și o acțiune antibacteriană și este eficientă în tratamentul și gestionarea gastritei și chiar a ulcerului la stomac. Mierea exercită o acțiune calmantă, protectoare a mucoasei stomacale, stimulându-l să producă mai mult mucus și să reducă producția de acid gastric. În plus, agenții antibacterieni şi antioxidanții prezenţi în miere inhibă creşterea bacteriilor Helicobacter pylori (principală cauză a apariţiei gastritei și ulcerului la stomac).

Mierea de mană este, de asemenea, un aliat important al sistemului nervos, susținând diferitele sale funcții. Prin nutrienții săi şi prin echilibrul natural dintre zaharurile simple și complexe, aceasta este un excelent energizant și un ajutor în buna funcţionare a creierului.

Mierea de mană conţine mai mulţi antioxidanţi decât mierea florală (polifenoli, flavonoide, carotenoide, etc.). Culoarea închisă a acesteia este un indicator al conţinutului ridicat de antioxidanţi, care protejează celulele, reducând astfel riscul apariţiei bolilor generate de stresul oxidativ al acestora. În plus, oferă beneficii anti-îmbătrânire.

Mierea de mană este un supliment natural valoros de minerale și oligoelemente. Este foarte bună pentru oricine practică activitate fizică intensă sau sport deoarece, datorită conținutului ridicat de mangan, potasiu și magneziu cu absorbție ridicată, mierea de mană este eficientă în situații de deshidratare datorită transpirației excesive (oferă o restaurare rapidă a nivelurilor sărurilor minerale și a oligoelementelor pierdute în timpul antrenamentului).

Mierea este foarte eficientă în cazuri de hipoglicemie (scăderea nivelului zahărului din sânge), deoarece, prin conţinutul bogat în zaharuri simple (glucoză, fructoză) este asimilată foarte rapid în organism.

Mierea cremă polifloră este o miere brută nepasteurizată care e făcută la rece într-un mod specific în aşa fel încât ea să cristalizeze într-o formă semisolidă, dar plăcută, fină şi cremoasă.

Consumând-o sub această formă, ea se va topi lent în gură, fapt ce determină o mai bună absorbţie a nutrienţilor prin glandele sublinguale.

Este o miere naturală de cea mai bună calitate, ideală pentru tartinare, cu un aspect plăcut și o consistență foarte fină. Spre deosebire de mierea fluidă, care curge de pe pâine, mierea cremă are o formă apropiată de un şerbet, făcând-o uşor de întins pe pâine sau alte alimente doar cu ajutorul unui cuţit pentru unt.

Nu sunt folosiţi emulsifianți pentru a crea textura cremoasă a mierii. Este un proces natural de cristalizare controlată.

La o temperatură de peste 20 grade mierea cremă trece parţial în stare fluidă. Având în vedere acest lucru, este de preferat să o păstrăm în loc răcoros (de exemplu în frigider).

Mierea cremă polifloră este o varietate delicioasă, plină de proprietăţile vindecătoare ale mierii poliflore.

Informațiile de pe site-ul www.miere-polen.ro au caracter informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau personalului medical de specialitate. De asemenea, este indicat să faceți un test de alergie înainte de a începe orice tratament naturist cu produse apicole.

Citeste tot..
Informatii suplimentare
Descriere scurta Cadoul conține: | - 1 borcan ursuleț cu miere de mană, 380g | - 1 borcan ursuleț cu miere cremă polifloră, 380g | - 1 gentuță iută, decor albinuțe

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie