Pachet cadou ursuleți cu miere 1

1 opinii / Spune-ţi opinia

Cadoul conține:
- 1 borcan ursuleț cu miere de mană, 380g
- 1 borcan ursuleț cu miere de salcâm, 380g
- 1 gentuță iută, decor albinuțe
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 93 LeiCadou dulce natural, produs românesc. Miere de mană și miere de salcâm ambalate în borcane ursuleți, aflate într-o gentuță de iută cu decor albinuțe.

Mierea de mană este unul dintre cele mai spectaculoase sortimente de miere, fiind foarte apreciată pentru compoziția sa nutritivă și proprietățile sale deosebite.

Particularitatea sa este dată de faptul că nu este obţinută din nectarul florilor, ci din două tipuri de substanțe:

- o sevă (bogată în zaharuri şi minerale), care este secretată de plante pe frunze, în anumite condiţii de temperatură şi umiditate;

- o substanţă produsă de insecte (afide), în urma procesului de hrănire a acestora. Afidele înţeapă frunzele plantelor, sugând seva acestora în căutare de proteine. Odată ce primesc ceea ce au nevoie, ele secretă înapoi pe frunze substanţele de care nu au nevoie şi care sunt bogate în zaharuri şi minerale.

Albinele colectează aceste substanţe cărora le adaugă enzime şi le transformă astfel în ceea ce noi numim miere de mană.

Mierea de mană are culoare, gust şi miros specifice surselor din care a fost colectată. Ea este foarte uşor recunoscută după culoarea sa foarte intensă, în general brună cu nuanţe verzui, roşiatice sau chiar apropiate de negru. Această culoare închisă este un semn distinctiv al bogăției sale în antioxidanți, în special polifenoli, care contracarează radicalii liberi și îmbătrânirea celulară.

Mierea de mană este mai puțin predispusă la cristalizare decât mierea florală, datorită faptului că are niveluri mai scăzute de glucoză.

Dintre toate tipurile de miere, aceasta are cele mai multe săruri minerale și oligoelemente, printre care amintim: calciu, magneziu, mangan, sodiu, potasiu, cupru, crom și este o sursă excelentă de fier. De asemenea, are multe vitamine din grupa B și numeroşi aminoacizi esențiali, precum şi enzime.

Compoziţia sa complexă determină puterea mare de vindecare a mierii de mană.

Mierea de mană poate fi folosită cu succes în măști cosmetice, pentru a hrăni și reîmprospăta pielea feței. Conține aminoacizi valoroși, care ajută la îmbunătățirea stării membranei celulare, hrănesc celulele epiteliale și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Mierea de mană este recomandată în cazurile de anemie deoarece, prin conţinutul bogat în minerale şi în special în fier, stimulează producerea de globule roșii.

Este eficientă în cazuri de constipație. Componentele mierii de mană îmbunătăţesc peristaltismul intestinal și asigură un efect laxativ.

Ca și alte tipuri de miere, este un antibacterian puternic și este recomandat în special pentru ameliorarea răcelilor, durerilor din gât, a tusei și, în general, a bolilor care implică sistemul respirator.

Are şi o puternică acțiune antiseptică şi antibiotică. Se poate utiliza pe anumite tipuri de răni pentru a accelera cicatrizarea și procesul de vindecare.

Este o sursă de energie naturală, și prin conţinutul său foarte ridicat în minerale şi oligoelemente ajută la întărirea și susținerea sistemului imunitar.

Chiar și atunci când urmăm o dietă echilibrată, acest echilibru poate fi ușor deranjat de stres, de antibiotice sau de procesul natural de îmbătrânire. Prin compoziţia sa bogată în oligozaharide, mierea de mană are efecte probiotice, îmbunătăţind absorbţia nutrienţilor şi contribuind la reglarea florei intestinale.

Mierea de mană are atât o acțiune gastroprotectoare cât și o acțiune antibacteriană și este eficientă în tratamentul și gestionarea gastritei și chiar a ulcerului la stomac. Mierea exercită o acțiune calmantă, protectoare a mucoasei stomacale, stimulându-l să producă mai mult mucus și să reducă producția de acid gastric. În plus, agenții antibacterieni şi antioxidanții prezenţi în miere inhibă creşterea bacteriilor Helicobacter pylori (principală cauză a apariţiei gastritei și ulcerului la stomac).

Mierea de mană este, de asemenea, un aliat important al sistemului nervos, susținând diferitele sale funcții. Prin nutrienții săi şi prin echilibrul natural dintre zaharurile simple și complexe, aceasta este un excelent energizant și un ajutor în buna funcţionare a creierului.

Mierea de mană conţine mai mulţi antioxidanţi decât mierea florală (polifenoli, flavonoide, carotenoide, etc.). Culoarea închisă a acesteia este un indicator al conţinutului ridicat de antioxidanţi, care protejează celulele, reducând astfel riscul apariţiei bolilor generate de stresul oxidativ al acestora. În plus, oferă beneficii anti-îmbătrânire.

Mierea de mană este un supliment natural valoros de minerale și oligoelemente. Este foarte bună pentru oricine practică activitate fizică intensă sau sport deoarece, datorită conținutului ridicat de mangan, potasiu și magneziu cu absorbție ridicată, mierea de mană este eficientă în situații de deshidratare datorită transpirației excesive (oferă o restaurare rapidă a nivelurilor sărurilor minerale și a oligoelementelor pierdute în timpul antrenamentului).

Mierea este foarte eficientă în cazuri de hipoglicemie (scăderea nivelului zahărului din sânge), deoarece, prin conţinutul bogat în zaharuri simple (glucoză, fructoză) este asimilată foarte rapid în organism.

Mierea de salcâm este un îndulcitor 100% natural. Este produsă din nectarul pe care albinele îl colectează de la o singură floare (floarea de salcâm).

Mierea de salcâm este foarte clară, având culoarea de la un galben foarte pal la un galben pal. Aceasta se verifică în stare lichidă, stare în care este în cea mai mare parte a conservării. Culoarea poate deveni tulbure datorită unei cristalizări parţiale.

Cristalizarea mierii de salcâm este un proces natural şi va apărea într-o perioadă mai mare de timp, datorită conţinutului său ridicat în fructoză.

Prin cristalizare mierea de salcâm nu îşi pierde valoarea nutritivă sau vindecătoare.

Are un parfum floral, cu note de floare de salcâm, iar gustul este dulce, fără aciditate.

Este un excelent îndulcitor deoarece nu modifică gustul şi aroma nici unui tip de băutură. Transformă ceaiul într-o experienţă delicioasă. Copiii iubesc acest tip de miere pentru dulceaţă şi delicateţe.

Îndulcitor cu mare putere energetică, mierea de salcâm poate fi considerată din toate punctele de vedere ca un energizant natural în măsură să furnizeze sistemului nervos un plus de energie.

Mierea este foarte eficientă în cazuri de hipoglicemie (scăderea nivelului zahărului din sânge), deoarece, prin conţinutul bogat în zaharuri simple (glucoză, fructoză) este asimilată foarte rapid în organism.

Mierea de salcâm este, de asemenea, o sursă naturală de vitamine (majoritatea vitaminelor din grupa B), minerale, microelemente, enzime, etc.

Această miere este compusă din zaharuri simple (aproximativ 42% fructoză şi 35% glucoză), ceea ce o face să fie uşor asimilabilă în organism. Datorită conţinutului mai ridicat în fructoză, poate fi folosită în doze mici de către bolnavii de diabet de tip II, metabolizarea fructozei în organism fiind făcută fără aport de insulină (şi astfel nu solicită pancreasul).

Are virtuţi terapeutice remarcate de sute de ani. Contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la reglarea tranzitului intestinal. Îmbunătăţeşte activitatea inimii, purifică ficatul şi este un perfect antiinflamator pentru sistemul respirator.

Mierea de salcâm este ideală pentru a vindeca tusea pentru că are un efect antiseptic. Are un nivel foarte scăzut de acid şi din acest motiv este folosită pentru a vindeca probleme digestive asociate cu secreţia abundentă de acid gastric.

Când este consumată regulat, duce la normalizarea tensiunii arteriale şi la echilibrul compoziţiei sângelui, crescând nivelul de hemoglobină (ajută la combaterea anemiei). Somnul este îmbunătăţit.

Are efecte calmante şi e benefică împotriva stresului, tensiunii nervoase, depresiei. De asemenea, stimulează activitatea creierului. Este potrivită pentru cei care desfăşoară efort intelectual şi fizic (facilitează recuperarea rapidă). Energizează corpul.

Este deci un aliment preferat de sportivii care vor să îşi păstreze dinamismul.

Este folosită pentru tratarea unor boli oftalmologice, printre care conjunctivita.

Datorită puternicului său efect antiseptic, mierea de salcâm este eficientă în caz de eczeme, neurodermatită, răni, arsuri uşoare, boli ale cavităţii bucale.

Poate fi folosită în cosmetică, având un excelent efect de hrănire şi hidratare a pielii şi a părului.

Nu produce reacţii alergice puternice deoarece are puţin polen în compoziţie.

Ideal este ca mierea să fie consumată înainte de micul dejun. O linguriţă de miere crudă sau diluată în ceai, în lapte sau în apă călduţă, luată în fiecare dimineaţă, e o metodă eficientă de a ne păstra o stare de sănătate bună şi un tonus ridicat.

Valoarea energetică a mierii de salcâm este de aproximativ 310 Kcal la 100 g, adică 15% din norma zilnică recomandată.

Informațiile de pe site-ul www.miere-polen.ro au caracter informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau personalului medical de specialitate. De asemenea, este indicat să faceți un test de alergie înainte de a începe orice tratament naturist cu produse apicole.

Citeste tot..
Informatii suplimentare
Descriere scurta Cadoul conține: | - 1 borcan ursuleț cu miere de mană, 380g | - 1 borcan ursuleț cu miere de salcâm, 380g | - 1 gentuță iută, decor albinuțe

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie