Pachet cadou miere 6

1 opinii / Spune-ţi opinia

Cadoul conține:
- 1 borcan cu miere de mană, 400g
- 1 borcan cu fagure în miere de salcâm, 400g
- 1 gentuță iută, decor fundiță
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 89 Lei



Cadoul sănătos perfect, ce conține miere de mană(foarte bogată în săruri minerale) și un fagure delicios în miere de salcâm, ambalate într-o frumoasă gentuță de iută.

Mierea de mană este unul dintre cele mai spectaculoase sortimente de miere, fiind foarte apreciată pentru compoziția sa nutritivă și proprietățile sale deosebite.

Particularitatea sa este dată de faptul că nu este obţinută din nectarul florilor, ci din două tipuri de substanțe:

- o sevă (bogată în zaharuri şi minerale), care este secretată de plante pe frunze, în anumite condiţii de temperatură şi umiditate;

- o substanţă produsă de insecte (afide), în urma procesului de hrănire a acestora. Afidele înţeapă frunzele plantelor, sugând seva acestora în căutare de proteine. Odată ce primesc ceea ce au nevoie, ele secretă înapoi pe frunze substanţele de care nu au nevoie şi care sunt bogate în zaharuri şi minerale.

Albinele colectează aceste substanţe cărora le adaugă enzime şi le transformă astfel în ceea ce noi numim miere de mană.

Mierea de mană are culoare, gust şi miros specifice surselor din care a fost colectată. Ea este foarte uşor recunoscută după culoarea sa foarte intensă, în general brună cu nuanţe verzui, roşiatice sau chiar apropiate de negru. Această culoare închisă este un semn distinctiv al bogăției sale în antioxidanți, în special polifenoli, care contracarează radicalii liberi și îmbătrânirea celulară.

Mierea de mană este mai puțin predispusă la cristalizare decât mierea florală, datorită faptului că are niveluri mai scăzute de glucoză.

Dintre toate tipurile de miere, aceasta are cele mai multe săruri minerale și oligoelemente, printre care amintim: calciu, magneziu, mangan, sodiu, potasiu, cupru, crom și este o sursă excelentă de fier. De asemenea, are multe vitamine din grupa B și numeroşi aminoacizi esențiali, precum şi enzime.

Compoziţia sa complexă determină puterea mare de vindecare a mierii de mană.

Mierea de mană poate fi folosită cu succes în măști cosmetice, pentru a hrăni și reîmprospăta pielea feței. Conține aminoacizi valoroși, care ajută la îmbunătățirea stării membranei celulare, hrănesc celulele epiteliale și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Mierea de mană este recomandată în cazurile de anemie deoarece, prin conţinutul bogat în minerale şi în special în fier, stimulează producerea de globule roșii.

Este eficientă în cazuri de constipație. Componentele mierii de mană îmbunătăţesc peristaltismul intestinal și asigură un efect laxativ.

Ca și alte tipuri de miere, este un antibacterian puternic și este recomandat în special pentru ameliorarea răcelilor, durerilor din gât, a tusei și, în general, a bolilor care implică sistemul respirator.

Are şi o puternică acțiune antiseptică şi antibiotică. Se poate utiliza pe anumite tipuri de răni pentru a accelera cicatrizarea și procesul de vindecare.

Este o sursă de energie naturală, și prin conţinutul său foarte ridicat în minerale şi oligoelemente ajută la întărirea și susținerea sistemului imunitar.

Chiar și atunci când urmăm o dietă echilibrată, acest echilibru poate fi ușor deranjat de stres, de antibiotice sau de procesul natural de îmbătrânire. Prin compoziţia sa bogată în oligozaharide, mierea de mană are efecte probiotice, îmbunătăţind absorbţia nutrienţilor şi contribuind la reglarea florei intestinale.

Mierea de mană are atât o acțiune gastroprotectoare cât și o acțiune antibacteriană și este eficientă în tratamentul și gestionarea gastritei și chiar a ulcerului la stomac. Mierea exercită o acțiune calmantă, protectoare a mucoasei stomacale, stimulându-l să producă mai mult mucus și să reducă producția de acid gastric. În plus, agenții antibacterieni şi antioxidanții prezenţi în miere inhibă creşterea bacteriilor Helicobacter pylori (principală cauză a apariţiei gastritei și ulcerului la stomac).

Mierea de mană este, de asemenea, un aliat important al sistemului nervos, susținând diferitele sale funcții. Prin nutrienții săi şi prin echilibrul natural dintre zaharurile simple și complexe, aceasta este un excelent energizant și un ajutor în buna funcţionare a creierului.

Mierea de mană conţine mai mulţi antioxidanţi decât mierea florală (polifenoli, flavonoide, carotenoide, etc.). Culoarea închisă a acesteia este un indicator al conţinutului ridicat de antioxidanţi, care protejează celulele, reducând astfel riscul apariţiei bolilor generate de stresul oxidativ al acestora. În plus, oferă beneficii anti-îmbătrânire.

Mierea de mană este un supliment natural valoros de minerale și oligoelemente. Este foarte bună pentru oricine practică activitate fizică intensă sau sport deoarece, datorită conținutului ridicat de mangan, potasiu și magneziu cu absorbție ridicată, mierea de mană este eficientă în situații de deshidratare datorită transpirației excesive (oferă o restaurare rapidă a nivelurilor sărurilor minerale și a oligoelementelor pierdute în timpul antrenamentului).

Mierea este foarte eficientă în cazuri de hipoglicemie (scăderea nivelului zahărului din sânge), deoarece, prin conţinutul bogat în zaharuri simple (glucoză, fructoză) este asimilată foarte rapid în organism.

Fagurele în miere de salcâm este considerat cel mai complex produs ale stupului, deoarece conţine miere de salcâm, polen, propolis şi ceară, fiecare venind cu beneficiile sale pentru sănătate.

Mierea este mult mai delicioasă atunci când este consumată cu tot cu fagure. Prin mestecare prelungită, prin cavitatea bucală şi mai ales prin glandele sublinguale, nutrienţii sănătoşi din acest produs ajung mult mai repede în organism. Astfel, pe lângă plăcerea de a mânca ceva delicios, avem şi avantajul de a oferi corpului un plus de sănătate.

Prin conţinutul său bogat în zaharuri simple (fructoză şi glucoză), mierea de salcâm este uşor asimilabilă în organism. Acesta este un avantaj pentru corpul uman, deoarece nu mai e nevoie să folosească enzime în procesul de digestie, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte alimente. În plus, monozaharidele din miere aduc un aport rapid de energie, stimulând sistemul nervos. Fagurele în miere îmbunătăţeşte activitatea cerebrală.

Fagurele în miere este o sursă naturală de vitamine, minerale şi enzime. Ajută la vindecarea multor boli, datorită acțiunii sale antimicrobiene, antioxidante și antiinflamatorii.

Este eficient în tratarea afecţiunilor respiratorii şi în probleme ale cavităţii bucale. Reduce inflamaţii ale mucoasei gurii şi gingiilor, diminuând din efectele parodontozei. Îndepărtează respiraţia urât mirositoare.

Acesta va acționa pozitiv asupra ficatului și inimii, îmbunătăţind funcţiile cardiace şi de asemenea, prin conţinutul în antioxidanţi, contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Are efecte calmante şi e benefic împotriva stresului, tensiunii nervoase, depresiei.

Informațiile de pe site-ul www.miere-polen.ro au caracter informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau personalului medical de specialitate. De asemenea, este indicat să faceți un test de alergie înainte de a începe orice tratament naturist cu produse apicole.

Citeste tot..
Informatii suplimentare
Descriere scurta Cadoul conține: | - 1 borcan cu miere de mană, 400g | - 1 borcan cu fagure în miere de salcâm, 400g | - 1 gentuță iută, decor fundiță

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie