Pachet cadou format din două delicioase sortimente de miere, miere de salcâm și miere de mană, un cadou sănătos pentru cei dragi.
Mierea de salcâm este un îndulcitor 100% natural. Este produsă din nectarul pe care albinele îl colectează de la o singură floare (floarea de salcâm).
Mierea de salcâm este foarte clară, având culoarea
de la un galben foarte pal la un galben pal. Aceasta se verifică în stare
lichidă, stare în care este în cea mai mare parte a conservării. Culoarea poate
deveni tulbure datorită unei cristalizări parţiale.
Cristalizarea mierii de salcâm este un proces natural
şi va apărea într-o perioadă mai mare de timp, datorită conţinutului său
ridicat în fructoză.
Prin cristalizare mierea de salcâm nu îşi pierde
valoarea nutritivă sau vindecătoare.
Are un parfum floral, cu note de floare de salcâm,
iar gustul este dulce, fără aciditate.
Este un excelent îndulcitor deoarece nu modifică gustul şi aroma nici unui tip de băutură. Transformă ceaiul într-o experienţă delicioasă. Copiii iubesc acest tip de miere pentru dulceaţă şi delicateţe.
Îndulcitor cu mare putere energetică, mierea de
salcâm poate fi considerată din toate punctele de vedere ca un energizant
natural în măsură să furnizeze sistemului nervos un plus de energie.
Mierea este foarte eficientă în cazuri de
hipoglicemie (scăderea nivelului zahărului din sânge), deoarece, prin
conţinutul bogat în zaharuri simple (glucoză, fructoză) este asimilată foarte
rapid în organism.
Mierea de salcâm este, de asemenea, o sursă
naturală de vitamine (majoritatea vitaminelor din grupa B), minerale,
microelemente, enzime, etc.
Această miere este compusă din zaharuri simple
(aproximativ 42% fructoză şi 35% glucoză), ceea ce o face să fie uşor
asimilabilă în organism. Datorită conţinutului mai ridicat în fructoză, poate
fi folosită în doze mici de către bolnavii de diabet de tip II, metabolizarea
fructozei în organism fiind făcută fără aport de insulină (şi astfel nu
solicită pancreasul).
Are virtuţi terapeutice remarcate de sute de ani.
Contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la reglarea tranzitului
intestinal. Îmbunătăţeşte activitatea inimii, purifică ficatul şi este un
perfect antiinflamator pentru sistemul respirator.
Mierea de salcâm este ideală pentru a vindeca tusea pentru că are un efect antiseptic. Are un nivel foarte scăzut de acid şi din acest motiv este folosită pentru a vindeca probleme digestive asociate cu secreţia abundentă de acid gastric.
Când este consumată regulat, duce la normalizarea
tensiunii arteriale şi la echilibrul compoziţiei sângelui, crescând nivelul de
hemoglobină (ajută la combaterea anemiei). Somnul este îmbunătăţit.
Are efecte calmante şi e benefică împotriva
stresului, tensiunii nervoase, depresiei. De asemenea, stimulează activitatea
creierului. Este potrivită pentru cei care desfăşoară efort intelectual şi
fizic (facilitează recuperarea rapidă). Energizează corpul.
Este deci un aliment preferat de sportivii care
vor să îşi păstreze dinamismul.
Este folosită pentru tratarea unor boli
oftalmologice, printre care conjunctivita.
Datorită puternicului său efect antiseptic, mierea
de salcâm este eficientă în caz de eczeme, neurodermatită, răni, arsuri uşoare,
boli ale cavităţii bucale.
Poate fi folosită în cosmetică, având un excelent
efect de hrănire şi hidratare a pielii şi a părului.
Nu produce reacţii alergice puternice deoarece are
puţin polen în compoziţie.
Ideal este ca mierea să fie consumată înainte de
micul dejun. O linguriţă de miere crudă sau diluată în ceai, în lapte sau în
apă călduţă, luată în fiecare dimineaţă, e o metodă eficientă de a ne păstra o
stare de sănătate bună şi un tonus ridicat.
Valoarea energetică a mierii de salcâm este de
aproximativ 310 Kcal la 100 g, adică 15% din norma zilnică recomandată.
Mierea de mană este unul
dintre cele mai spectaculoase sortimente de miere, fiind foarte apreciată
pentru compoziția sa nutritivă și proprietățile sale deosebite.
Particularitatea sa este
dată de faptul că nu este obţinută din nectarul florilor, ci din două tipuri de
substanțe:
- o sevă (bogată în
zaharuri şi minerale), care este secretată de plante pe frunze, în anumite
condiţii de temperatură şi umiditate;
- o substanţă produsă de insecte (afide), în urma procesului de hrănire a acestora. Afidele înţeapă frunzele plantelor, sugând seva acestora în căutare de proteine. Odată ce primesc ceea ce au nevoie, ele secretă înapoi pe frunze substanţele de care nu au nevoie şi care sunt bogate în zaharuri şi minerale.
Albinele colectează
aceste substanţe cărora le adaugă enzime şi le transformă astfel în ceea ce noi
numim miere de mană.
Mierea de mană are
culoare, gust şi miros specifice surselor din care a fost colectată. Ea este
foarte uşor recunoscută după culoarea sa foarte intensă, în general brună cu
nuanţe verzui, roşiatice sau chiar apropiate de negru. Această culoare închisă
este un semn distinctiv al bogăției sale în antioxidanți, în special
polifenoli, care contracarează radicalii liberi și îmbătrânirea celulară.
Mierea de mană este mai puțin predispusă la
cristalizare decât mierea florală, datorită faptului că are niveluri mai
scăzute de glucoză.
Dintre toate tipurile de
miere, aceasta are cele mai multe săruri minerale și oligoelemente, printre care
amintim: calciu, magneziu, mangan, sodiu, potasiu, cupru, crom și este o sursă
excelentă de fier. De asemenea, are multe vitamine din grupa B și numeroşi
aminoacizi esențiali, precum şi enzime.
Compoziţia sa complexă
determină puterea mare de vindecare a mierii de mană.
Mierea de mană poate fi
folosită cu succes în măști cosmetice, pentru a hrăni și reîmprospăta pielea
feței. Conține aminoacizi valoroși, care ajută la îmbunătățirea stării
membranei celulare, hrănesc celulele epiteliale și încetinesc procesul de
îmbătrânire.
Mierea de mană este
recomandată în cazurile de anemie deoarece, prin conţinutul bogat în minerale
şi în special în fier, stimulează producerea de globule roșii.
Este eficientă în cazuri
de constipație. Componentele mierii de mană îmbunătăţesc peristaltismul
intestinal și asigură un efect laxativ.
Ca și alte tipuri de miere, este un antibacterian
puternic și este recomandat în special pentru ameliorarea răcelilor, durerilor
din gât, a tusei și, în general, a bolilor care implică sistemul respirator.
Are şi o puternică
acțiune antiseptică şi antibiotică. Se poate utiliza pe anumite tipuri de răni
pentru a accelera cicatrizarea și procesul de vindecare.
Este o sursă de energie naturală, și prin conţinutul
său foarte ridicat în minerale şi oligoelemente ajută la întărirea și
susținerea sistemului imunitar.
Chiar și atunci când
urmăm o dietă echilibrată, acest echilibru poate fi ușor deranjat de stres, de
antibiotice sau de procesul natural de îmbătrânire. Prin compoziţia sa bogată
în oligozaharide, mierea de mană are efecte probiotice, îmbunătăţind absorbţia
nutrienţilor şi
contribuind la reglarea florei intestinale.
Mierea de mană are atât o acțiune gastroprotectoare
cât și o acțiune antibacteriană și este eficientă în tratamentul și gestionarea
gastritei și chiar a ulcerului la stomac. Mierea exercită o acțiune calmantă,
protectoare a mucoasei stomacale, stimulându-l să producă mai mult mucus și să
reducă producția de acid gastric. În plus, agenții antibacterieni şi
antioxidanții prezenţi în miere inhibă creşterea bacteriilor Helicobacter pylori
(principală cauză a apariţiei gastritei și ulcerului la stomac).
Mierea de mană este, de asemenea, un aliat important
al sistemului nervos, susținând diferitele sale funcții. Prin nutrienții săi şi
prin echilibrul natural dintre zaharurile simple și complexe, aceasta este un
excelent energizant și un ajutor în buna funcţionare a creierului.
Mierea de mană conţine
mai mulţi antioxidanţi decât mierea florală (polifenoli, flavonoide,
carotenoide, etc.). Culoarea închisă a acesteia este un indicator al conţinutului
ridicat de antioxidanţi, care protejează celulele, reducând astfel riscul
apariţiei bolilor generate de stresul oxidativ al acestora. În plus, oferă
beneficii anti-îmbătrânire.
Mierea de mană este un
supliment natural valoros de minerale și oligoelemente. Este foarte bună pentru
oricine practică activitate fizică intensă sau sport deoarece, datorită
conținutului ridicat de mangan, potasiu și magneziu cu absorbție ridicată,
mierea de mană este eficientă în situații de deshidratare datorită transpirației
excesive (oferă o restaurare rapidă a nivelurilor sărurilor minerale și a
oligoelementelor pierdute în timpul antrenamentului).
Mierea este foarte eficientă în cazuri de hipoglicemie (scăderea nivelului zahărului din sânge), deoarece, prin conţinutul bogat în zaharuri simple (glucoză, fructoză) este asimilată foarte rapid în organism.
Informațiile de pe site-ul www.miere-polen.ro au
caracter informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului
sau personalului medical de specialitate. De asemenea, este indicat să faceți
un test de alergie înainte de a începe orice tratament naturist cu produse
apicole.
Informatii suplimentare | |
Descriere scurta | Cadoul conține: | - 1 borcan cu miere de salcâm, 400g | - 1 borcan cu miere de mană, 400g | - 1 gentuță iută, decor fundiță |