Miere de salcâm 100% naturală, din stupina
proprie.
Mierea de salcâm este un îndulcitor 100% natural.
Este produsă din nectarul pe care albinele îl colectează de la o singură floare
(floarea de salcâm).
Mierea de salcâm este foarte clară, având culoarea
de la un galben foarte pal la un galben pal. Aceasta se verifică în stare
lichidă, stare în care este în cea mai mare parte a conservării. Culoarea poate
deveni tulbure datorită unei cristalizări parţiale.
Cristalizarea mierii de salcâm este un proces natural
şi va apărea într-o perioadă mai mare de timp, datorită conţinutului său
ridicat în fructoză.
Prin cristalizare mierea de salcâm nu îşi pierde
valoarea nutritivă sau vindecătoare.
Are un parfum floral, cu note de floare de salcâm,
iar gustul este dulce, fără aciditate.
Este un excelent îndulcitor deoarece nu modifică
gustul şi aroma nici unui tip de băutură. Transformă ceaiul într-o experienţă
delicioasă. Copiii iubesc acest tip de miere pentru dulceaţă şi delicateţe.
Îndulcitor cu mare putere energetică, mierea de
salcâm poate fi considerată din toate punctele de vedere ca un energizant
natural în măsură să furnizeze sistemului nervos un plus de energie.
Mierea este foarte eficientă în cazuri de
hipoglicemie (scăderea nivelului zahărului din sânge), deoarece, prin
conţinutul bogat în zaharuri simple (glucoză, fructoză) este asimilată foarte
rapid în organism.
Mierea de salcâm este, de asemenea, o sursă
naturală de vitamine (majoritatea vitaminelor din grupa B), minerale,
microelemente, enzime, etc.
Această miere este compusă din zaharuri simple
(aproximativ 42% fructoză şi 35% glucoză), ceea ce o face să fie uşor
asimilabilă în organism. Datorită conţinutului mai ridicat în fructoză, poate
fi folosită în doze mici de către bolnavii de diabet de tip II, metabolizarea
fructozei în organism fiind făcută fără aport de insulină (şi astfel nu
solicită pancreasul).
Are virtuţi terapeutice remarcate de sute de ani.
Contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la reglarea tranzitului
intestinal. Îmbunătăţeşte activitatea inimii, purifică ficatul şi este un
perfect antiinflamator pentru sistemul respirator.
Mierea de salcâm este ideală pentru a vindeca
tusea pentru că are un efect antiseptic. Are un nivel foarte scăzut de acid şi
din acest motiv este folosită pentru a vindeca probleme digestive asociate cu
secreţia abundentă de acid gastric.
Când este consumată regulat, duce la normalizarea
tensiunii arteriale şi la echilibrul compoziţiei sângelui, crescând nivelul de
hemoglobină (ajută la combaterea anemiei). Somnul este îmbunătăţit.
Are efecte calmante şi e benefică împotriva
stresului, tensiunii nervoase, depresiei. De asemenea, stimulează activitatea
creierului. Este potrivită pentru cei care desfăşoară efort intelectual şi
fizic (facilitează recuperarea rapidă). Energizează corpul.
Este deci un aliment preferat de sportivii care
vor să îşi păstreze dinamismul.
Este folosită pentru tratarea unor boli
oftalmologice, printre care conjunctivita.
Datorită puternicului său efect antiseptic, mierea
de salcâm este eficientă în caz de eczeme, neurodermatită, răni, arsuri uşoare,
boli ale cavităţii bucale.
Poate fi folosită în cosmetică, având un excelent
efect de hrănire şi hidratare a pielii şi a părului.
Nu produce reacţii alergice puternice deoarece are
puţin polen în compoziţie.
Ideal este ca mierea să fie consumată înainte de
micul dejun. O linguriţă de miere crudă sau diluată în ceai, în lapte sau în
apă călduţă, luată în fiecare dimineaţă, e o metodă eficientă de a ne păstra o
stare de sănătate bună şi un tonus ridicat.
Valoarea energetică a mierii de salcâm este de
aproximativ 310 Kcal la 100 g, adică 15% din norma zilnică recomandată.
Greutatea specifică a mierii este de 1.401 ~ 1.443.
Informațiile de pe site-ul www.miere-polen.ro au caracter informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau personalului medical de specialitate. De asemenea, este indicat să faceți un test de alergie înainte de a începe orice tratament naturist cu produse apicole.