Mierea cremă polifloră
este o miere brută nepasteurizată care e făcută la rece într-un mod specific în
aşa fel încât ea să cristalizeze într-o formă semisolidă, dar plăcută, fină şi
cremoasă.
Consumând-o sub această
formă, ea se va topi lent în gură, fapt ce determină o mai bună absorbţie a
nutrienţilor prin glandele sublinguale.
Este o miere naturală de
cea mai bună calitate, ideală pentru tartinare, cu un aspect plăcut și o
consistență foarte fină. Spre deosebire de mierea fluidă, care curge de pe
pâine, mierea cremă are o formă apropiată de un şerbet, făcând-o uşor de întins
pe pâine sau alte alimente doar cu ajutorul unui cuţit pentru unt.
Nu sunt folosiţi
emulsifianți pentru a crea textura cremoasă a mierii. Este un proces natural de
cristalizare controlată.
La o temperatură de
peste 20 grade mierea cremă trece parţial în stare fluidă. Având în vedere
acest lucru, este de preferat să o păstrăm în loc răcoros (de exemplu în
frigider).
Mierea cremă polifloră este o varietate delicioasă, plină de proprietăţile vindecătoare ale mierii poliflore.
Ceea ce este cel mai încântător la mierea
polifloră este UNICITATEA. Fiecare stup colectează nectar din diferite flori şi
astfel fiecare familie de albine îi dă apicultorului un sortiment unic de
miere, chiar dacă aparţine aceleiaşi stupine. Aşadar, ni se oferă nişte
„sănătate”, de fiecare dată cu altă compoziţie, colectată de la diferite tipuri
de flori.
Culoarea şi aroma variază în funcţie de sursele
de nectar. Mierea polifloră are o compoziţie complexă, constând din vitaminele
B şi C, enzime (invertază, amilază şi catalază), acizi organici (acid lactic şi
acid gluconic) şi minerale variate (fier, potasiu, calciu, fosfor). Această
miere este compusă din zaharuri simple (glucoză şi fructoză), ceea ce o face să
fie uşor asimilabilă în organism.
Consumând miere polifloră, o persoană obţine un
plus de minerale şi vitamine care se transferă din plante în mierea produsă de
albine. De aceea, mierea polifloră este cel mai bun tip de miere care poate fi
folosit în remediile naturale.
Mierea polifloră este recomandată în tratamentul
anemiei la copii şi adulţi, prin creşterea procentajului de hemoglobină din
sânge şi datorită conţinutului ridicat în fier.
Ea stimulează apetitul, facilitează digestia,
îmbunătăţeşte funcţionarea inimii şi ficatului. Este un remediu uimitor pentru
oboseală fizică şi intelectuală. Consumul său previne problemele de creştere şi
demineralizarea oaselor.
Are un efect calmant asupra sistemului nervos:
ameliorează depresia, stresul, astenia, nevrozele, insomnia.
Mierea polifloră este ideală pentru a vindeca
tusea, pentru că are un efect antiseptic. Întăreşte sistemul imunitar.
Datorită puternicului său efect antiseptic, este
de asemenea utilă în caz de eczeme, răni, arsuri uşoare, probleme de piele.
Fiind compusă din zaharuri simple, este un
aliment preferat de sportivii care vor să îşi păstreze dinamismul. Energizează
corpul.
Poate fi folosită în cosmetică, având un excelent
efect de hrănire şi hidratare a pielii şi a părului.
Ideal este să fie consumată înainte de micul
dejun. O linguriţă de miere crudă luată în fiecare dimineaţă, este o metodă eficientă de a ne păstra o
stare de sănătate bună şi un tonus ridicat.
Valoarea energetică a mierii poliflore este de
aproximativ 310 Kcal la 100 g, adică 15% din norma zilnică recomandată.
Greutatea specifică a mierii este de 1.401 ~ 1.443.