Miere polifloră 100% naturală, din stupina
proprie.
Ceea ce este cel mai încântător la mierea
polifloră este UNICITATEA. Fiecare stup colectează nectar din diferite flori şi
astfel fiecare familie de albine îi dă apicultorului un sortiment unic de
miere, chiar dacă aparţine aceleiaşi stupine. Aşadar, ni se oferă nişte
„sănătate”, de fiecare dată cu altă compoziţie, colectată de la diferite tipuri
de flori.
Culoarea şi aroma variază în funcţie de sursele de nectar. Mierea polifloră are o compoziţie complexă, constând din vitaminele B şi C, enzime (invertază, amilază şi catalază), acizi organici (acid lactic şi acid gluconic) şi minerale variate (fier, potasiu, calciu, fosfor). Această miere este compusă din zaharuri simple (glucoză şi fructoză), ceea ce o face să fie uşor asimilabilă în organism.
Consumând miere polifloră, o persoană obţine un plus de minerale şi vitamine care se transferă din plante în mierea produsă de albine. De aceea, mierea polifloră este cel mai bun tip de miere care poate fi folosit în remediile naturale.
Cristalizarea e un proces natural şi va apărea
într-o perioadă relativ scurtă de timp (1-3 luni), datorită conţinutului mai
ridicat de glucoză. Chiar şi cristalizată, mierea polifloră nu îşi pierde nicio
proprietate vindecătoare sau nutritivă.
Mierea polifloră este recomandată în tratamentul
anemiei la copii şi adulţi, prin creşterea procentajului de hemoglobină din
sânge şi datorită conţinutului ridicat în fier.
Ea stimulează apetitul, facilitează digestia,
îmbunătăţeşte funcţionarea inimii şi ficatului. Este un remediu uimitor pentru
oboseală fizică şi intelectuală. Consumul său previne problemele de creştere şi
demineralizarea oaselor.
Are un efect calmant asupra sistemului nervos:
ameliorează depresia, stresul, astenia, nevrozele, insomnia.
Mierea polifloră este ideală pentru a vindeca
tusea, pentru că are un efect antiseptic. Întăreşte sistemul imunitar.
Datorită puternicului său efect antiseptic, este
de asemenea utilă în caz de eczeme, răni, arsuri uşoare, probleme de piele.
Fiind compusă din zaharuri simple, este un
aliment preferat de sportivii care vor să îşi păstreze dinamismul. Energizează
corpul.
Poate fi folosită în cosmetică, având un excelent
efect de hrănire şi hidratare a pielii şi a părului.
Ideal este să fie consumată înainte de micul
dejun. O linguriţă de miere crudă sau diluată în ceai, în lapte sau în apă
călduţă, luată în fiecare dimineaţă, este o metodă eficientă de a ne păstra o
stare de sănătate bună şi un tonus ridicat.
Valoarea energetică a mierii poliflore este de
aproximativ 310 Kcal la 100 g, adică 15% din norma zilnică recomandată.
Greutatea specifică a mierii este de 1.401 ~ 1.443.
Informațiile
de pe site-ul www.miere-polen.ro au caracter informativ și nu pot substitui
sfaturile sau prescripțiile medicului sau personalului medical de specialitate.
De asemenea, este indicat să faceți un test de alergie înainte de a începe
orice tratament naturist cu produse apicole.