Fagurele în miere este
considerat unul dintre cele mai complexe produse ale stupului, deoarece conţine miere de
salcâm, polen, propolis şi ceară, fiecare venind cu beneficiile sale pentru
sănătate.
Mierea este mult mai
delicioasă atunci când este consumată cu tot cu fagure. Prin mestecare
prelungită, prin cavitatea bucală şi mai ales prin glandele sublinguale,
nutrienţii sănătoşi din acest produs ajung mult mai repede în organism. Astfel,
pe lângă plăcerea de a mânca ceva delicios, avem şi avantajul de a oferi corpului
un plus de sănătate.
Prin conţinutul său
bogat în zaharuri simple (fructoză şi glucoză), mierea de salcâm este uşor
asimilabilă în organism. Acesta este un avantaj pentru corpul uman, deoarece nu
mai e nevoie să folosească enzime în procesul de digestie, aşa cum se întâmplă
în cazul celorlalte alimente. În plus, monozaharidele din miere aduc un aport
rapid de energie, stimulând sistemul nervos. Fagurele în miere îmbunătăţeşte
activitatea cerebrală.
Fagurele în miere este o
sursă naturală de vitamine, minerale şi enzime. Ajută la vindecarea multor
boli, datorită acțiunii sale antimicrobiene, antioxidante și antiinflamatorii.
Este eficient în
tratarea afecţiunilor respiratorii şi în probleme ale cavităţii bucale. Reduce
inflamaţii ale mucoasei gurii şi gingiilor, diminuând din efectele
parodontozei. Îndepărtează respiraţia urât mirositoare.
Acesta va acționa
pozitiv asupra ficatului și inimii, îmbunătăţind funcţiile cardiace şi de
asemenea, prin conţinutul în antioxidanţi, contribuie la întărirea sistemului imunitar.
Are efecte calmante şi e benefic împotriva stresului, tensiunii nervoase, depresiei.
Informațiile
de pe site-ul www.miere-polen.ro au caracter informativ și nu pot substitui
sfaturile sau prescripțiile medicului sau personalului medical de specialitate.
De asemenea, este indicat să faceți un test de alergie înainte de a începe
orice tratament naturist cu produse apicole.