Cadoul sănătos perfect pentru cei care iubesc mierea de salcâm. Ea este în două forme, miere clară și miere cremă(ideală pentru tartinare). Totul ambalat în borcane ursuleți, aflate într-o gentuță de iută cu decor albinuțe.
Mierea de salcâm este un îndulcitor 100% natural.
Este produsă din nectarul pe care albinele îl colectează de la o singură floare
(floarea de salcâm).
Mierea de salcâm este foarte clară, având culoarea
de la un galben foarte pal la un galben pal. Aceasta se verifică în stare
lichidă, stare în care este în cea mai mare parte a conservării. Culoarea poate
deveni tulbure datorită unei cristalizări parţiale.
Cristalizarea mierii de salcâm este un proces natural şi va apărea într-o perioadă mai mare de timp, datorită conţinutului său ridicat în fructoză.
Prin cristalizare mierea de salcâm nu îşi pierde
valoarea nutritivă sau vindecătoare.
Are un parfum floral, cu note de floare de salcâm,
iar gustul este dulce, fără aciditate.
Este un excelent îndulcitor deoarece nu modifică
gustul şi aroma nici unui tip de băutură. Transformă ceaiul într-o experienţă
delicioasă. Copiii iubesc acest tip de miere pentru dulceaţă şi delicateţe.
Îndulcitor cu mare putere energetică, mierea de
salcâm poate fi considerată din toate punctele de vedere ca un energizant
natural în măsură să furnizeze sistemului nervos un plus de energie.
Mierea este foarte eficientă în cazuri de
hipoglicemie (scăderea nivelului zahărului din sânge), deoarece, prin
conţinutul bogat în zaharuri simple (glucoză, fructoză) este asimilată foarte
rapid în organism.
Mierea de salcâm este, de asemenea, o sursă
naturală de vitamine (majoritatea vitaminelor din grupa B), minerale,
microelemente, enzime, etc.
Această miere este compusă din zaharuri simple
(aproximativ 42% fructoză şi 35% glucoză), ceea ce o face să fie uşor
asimilabilă în organism. Datorită conţinutului mai ridicat în fructoză, poate
fi folosită în doze mici de către bolnavii de diabet de tip II, metabolizarea
fructozei în organism fiind făcută fără aport de insulină (şi astfel nu
solicită pancreasul).
Are virtuţi terapeutice remarcate de sute de ani.
Contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la reglarea tranzitului
intestinal. Îmbunătăţeşte activitatea inimii, purifică ficatul şi este un
perfect antiinflamator pentru sistemul respirator.
Mierea de salcâm este ideală pentru a vindeca
tusea pentru că are un efect antiseptic. Are un nivel foarte scăzut de acid şi
din acest motiv este folosită pentru a vindeca probleme digestive asociate cu
secreţia abundentă de acid gastric.
Când este consumată regulat, duce la normalizarea
tensiunii arteriale şi la echilibrul compoziţiei sângelui, crescând nivelul de
hemoglobină (ajută la combaterea anemiei). Somnul este îmbunătăţit.
Are efecte calmante şi e benefică împotriva stresului, tensiunii nervoase, depresiei. De asemenea, stimulează activitatea creierului. Este potrivită pentru cei care desfăşoară efort intelectual şi fizic (facilitează recuperarea rapidă). Energizează corpul.
Este deci un aliment preferat de sportivii care
vor să îşi păstreze dinamismul.
Este folosită pentru tratarea unor boli
oftalmologice, printre care conjunctivita.
Datorită puternicului său efect antiseptic, mierea
de salcâm este eficientă în caz de eczeme, neurodermatită, răni, arsuri uşoare,
boli ale cavităţii bucale.
Poate fi folosită în cosmetică, având un excelent
efect de hrănire şi hidratare a pielii şi a părului.
Nu produce reacţii alergice puternice deoarece are
puţin polen în compoziţie.
Ideal este ca mierea să fie consumată înainte de
micul dejun. O linguriţă de miere crudă sau diluată în ceai, în lapte sau în
apă călduţă, luată în fiecare dimineaţă, e o metodă eficientă de a ne păstra o
stare de sănătate bună şi un tonus ridicat.
Valoarea energetică a mierii de salcâm este de
aproximativ 310 Kcal la 100 g, adică 15% din norma zilnică recomandată.
Greutatea specifică a mierii este de 1.401 ~ 1.443.
Mierea cremă de salcâm
este o miere brută nepasteurizată care e făcută la rece într-un mod specific în
aşa fel încât ea să cristalizeze într-o formă semisolidă, dar plăcută, fină şi
cremoasă.
Consumând-o sub această
formă, ea se va topi lent în gură, fapt ce determină o mai bună absorbţie a
nutrienţilor prin glandele sublinguale.
Este o miere naturală de
cea mai bună calitate, ideală pentru tartinare, cu un aspect plăcut și o
consistență foarte fină. Spre deosebire de mierea fluidă, care curge de pe
pâine, mierea cremă are o formă apropiată de un şerbet, făcând-o uşor de întins
pe pâine sau alte alimente doar cu ajutorul unui cuţit pentru unt.
Nu sunt folosiţi
emulsifianți pentru a crea textura cremoasă a mierii. Este un proces natural de
cristalizare controlată.
La o temperatură de
peste 20 grade mierea cremă trece parţial în stare fluidă. Având în vedere
acest lucru, este de preferat să o păstrăm în loc răcoros (de exemplu în
frigider).
Mierea cremă de salcâm este o varietate delicioasă, plină de proprietăţile vindecătoare ale mierii de salcâm.
Informațiile de pe site-ul www.miere-polen.ro au
caracter informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului
sau personalului medical de specialitate. De asemenea, este indicat să faceți
un test de alergie înainte de a începe orice tratament naturist cu produse
apicole.
Informatii suplimentare | |
Descriere scurta | Cadoul conține: | - 1 borcan ursuleț cu miere de salcâm, 380g | - 1 borcan ursuleț cu miere cremă de salcâm, 380g | - 1 gentuță iută, decor albinuțe |