Consumul de miere de salcâm cu migdale îmbină în mod armonios beneficiile mierii de albine cu cele ale migdalelor,

fiind o metodă eficientă de a ne păstra o stare de sănătate bună şi un tonus ridicat.

Excelent pentru a fi servit ca mic dejun sau ca acompaniament pentru deserturi, înghețată, brânză, iaurturi sau salate de fructe. Fibrele, proteinele și grăsimile conținute în migdale, dar şi zaharurile conţinute în mierea de salcâm, oferă un sentiment de saţietate chiar și după ce consumați doar o cantitate mică din acestea.

În afară de faptul că sunt o sursă bogată de fibre și proteine, migdalele mai conţin minerale (magneziu, calciu, potasiu, fosfor, fier, mangan), vitaminele B şi E, antioxidanţi şi grăsimi sănătoase (mononesaturate). Mierea de salcâm este, de asemenea, o sursă naturală de vitamine (majoritatea vitaminelor din grupa B), minerale, microelemente şi enzime.

Mierea de salcâm cu migdale îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului digestiv. Fiind bogate în fibre, migdalele ajută la prevenirea constipaţiei. Pentru a accelera digestia și pentru a menține regularitatea mișcărilor intestinale, se recomandă să beți suficientă apă împreună cu consumul de migdale. Un efect suplimentar în reglarea tranzitului intestinal îl are şi mierea. Ea un nivel foarte scăzut de acid şi din acest motiv este utilă şi pentru a ameliora probleme digestive asociate cu secreţia abundentă de acid gastric.

Migdalele prin conţinutul lor în mangan, cupru și riboflavină şi mierea de salcâm prin conţinutul său ridicat în carbohidraţi pot fi considerate din toate punctele de vedere ca un energizant natural în măsură să furnizeze organismului un plus de energie.

Combinația dintre mierea de salcâm și migdale, prin conţinutul lor ridicat în minerale şi vitamine, şi în mod special grăsimile mononesaturate din migdale, are efecte benefice asupra aparatului cardiovascular.

Varietatea antioxidanților, a proteinelor și a grăsimilor sănătoase din migdale ajută la normalizarea nivelului de colesterol.

Ajută la menţinerea oaselor și a dinților puternici. Acest beneficiu al migdalelor este atribuit prezenței fosforului și calciului în compoziţia sa. Aceste minerale contribuie la îmbunătățirea rezistenței și durabilității oaselor și dinților, precum și la prevenirea apariției unor afecțiuni legate de vârstă, cum ar fi osteoporoza.

Mierea de salcâm cu migdale are proprietăţi antiinflamatorii şi contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Migdalele sunt o mare sursă de nutrienți care contribuie la sănătatea și dezvoltarea creierului uman şi facilitează funcționarea sănătoasă a sistemului nervos. De asemenea, mierea de salcâm, fiind compusă din zaharuri simple (aproximativ 42% fructoză şi 35% glucoză), uşor asimilabile în organism, stimulează activitatea creierului. Este ideală pentru cei care desfăşoară efort intelectual şi fizic.

Fiind o bogată sursă de vitamina E și antioxidanți, migdalele oferă beneficii pentru piele. 

Dacă doriți miere de salcâm românească, 100% naturală, direct de la producător, vă invităm în magazinul nostru online: https://miere-polen.ro/miere



Etichete: miere , migdale , dulce sanatos

Scrie un comentariu