fiind o metodă eficientă de a ne păstra o stare de sănătate
bună şi un tonus ridicat.
Excelent pentru a fi
servit ca mic dejun sau ca acompaniament pentru deserturi, înghețată, brânză,
iaurturi sau salate de fructe. Fibrele, proteinele și grăsimile conținute în
migdale, dar şi zaharurile conţinute în mierea de salcâm, oferă un sentiment de
saţietate chiar și după ce consumați doar o cantitate mică din acestea.
În afară de faptul că sunt o sursă bogată de fibre și proteine, migdalele mai conţin minerale (magneziu, calciu, potasiu, fosfor, fier, mangan), vitaminele B şi E, antioxidanţi şi grăsimi sănătoase (mononesaturate). Mierea de salcâm este, de asemenea, o sursă naturală de vitamine (majoritatea vitaminelor din grupa B), minerale, microelemente şi enzime.
Mierea de salcâm cu migdale îmbunătăţeşte
funcţionarea sistemului digestiv. Fiind bogate
în fibre, migdalele ajută la prevenirea constipaţiei. Pentru a accelera
digestia și pentru a menține regularitatea mișcărilor intestinale, se recomandă
să beți suficientă apă împreună cu consumul de migdale. Un efect suplimentar în
reglarea tranzitului intestinal îl are şi mierea. Ea un nivel foarte
scăzut de acid şi din acest motiv este utilă şi pentru a ameliora probleme
digestive asociate cu secreţia abundentă de acid gastric.
Migdalele prin
conţinutul lor în mangan, cupru și riboflavină şi mierea de salcâm prin
conţinutul său ridicat în carbohidraţi pot fi considerate din toate punctele de
vedere ca un energizant natural în măsură să furnizeze organismului un plus de
energie.
Combinația dintre mierea de salcâm și migdale, prin
conţinutul lor ridicat în minerale şi vitamine, şi în mod special grăsimile
mononesaturate din migdale, are efecte benefice asupra aparatului
cardiovascular.
Varietatea antioxidanților, a proteinelor și a
grăsimilor sănătoase din migdale ajută la normalizarea nivelului de colesterol.
Ajută la menţinerea oaselor și a dinților puternici.
Acest beneficiu al migdalelor este atribuit prezenței fosforului și calciului
în compoziţia sa. Aceste minerale contribuie la îmbunătățirea rezistenței și
durabilității oaselor și dinților, precum și la prevenirea apariției unor
afecțiuni legate de vârstă, cum ar fi osteoporoza.
Mierea de salcâm cu migdale are proprietăţi
antiinflamatorii şi contribuie la întărirea sistemului imunitar.
Migdalele
sunt o mare sursă de nutrienți care contribuie la sănătatea și dezvoltarea
creierului uman şi facilitează funcționarea
sănătoasă a sistemului nervos. De asemenea, mierea de salcâm, fiind compusă din
zaharuri simple (aproximativ 42% fructoză şi 35% glucoză), uşor asimilabile în
organism, stimulează activitatea creierului. Este ideală pentru cei care desfăşoară
efort intelectual şi fizic.
Fiind o bogată sursă de vitamina E și antioxidanți, migdalele oferă beneficii pentru piele.
Dacă doriți miere de salcâm românească, 100% naturală, direct de la
producător, vă invităm în magazinul nostru online: https://miere-polen.ro/miere
- Publicat in: DELICII CU MIERE
- Data publicarii: 2019-05-16
- Comentariu: 0
Scrie un comentariu